Luisteren, samen keuzes maken
Hulp nodig maar welke hulp!?!
Kindercoaching In deze veel eisende en drukke wereld word er veel verwacht van kinderen. Helaas komt het steeds vaker voor dat kinderen niet gezien worden in hun overprikkeling en/of dat ze zoekende zijn in hun eigen levensfase. Er minder tijd beschikbaar om ontwikkelingsachterstanden bij te spijkeren. Kortom uw kind is niet gemiddeld maar ANDERS.
Is het gedrag van u kind veranderd, of vertoont juist gedrag op school die u niet herkent. Word het gedrag van u kind thuis steeds meer onvoorspelbaar, explosief of is uw kind juist vermoeid en sluit zich af?
Word er vanuit u omgeving een diagnose genoemd maar doordat er lange wachtlijsten in de jeugdzorg zijn is het niet mogelijk om praktische handvatten te krijgen in jullie omgang. U kind word niet gezien en praktische handvatten bij jullie hulpvraag worden niet aangeboden.
Anders word vaak als lastig gezien. Wij vinden juist dat ieder kind in zijn eigen kracht kan staan ook als hij anders is. Wel is het nodig om een kind zijn eigen kracht aan te leren.
Vaak heeft een jong kind nog niet de vertrouwen in volwassenen( buiten zijn ouders en familie) of de communicatie vaardigheden ontbreken om duidelijk te maken hoe hij zich voelt en wat hij nodig heeft om wel aan de verwachtingen van zijn omgeving te voldoen. Daarbij komt dat het kind nog aan het leren is hoe hij zelf om moet gaan met ander kinderen en zijn eigen emotie's.
Kinderen leren we tijdens de naschoolse middagen kennen en spelenderwijs bouwen we vertrouwen op. Hierdoor kunnen we met het kind praten,kunnen de informatie die we van ouders en evt van school opvragen samenvoegen. Zo observeren we welk " probleem" als eerst aangepakt moet worden om het kind weer de rust te bieden om weer open te staan voor de diverse omgevingen waar in het kind zich bevind op een gemiddelde dag met alle verwachtingen die erbij horen.
In deze coaching vorm zijn 4 middagen (1 maand) nodig om een basisbeeld te kunnen vormen. Na deze 4 middagen is het mogelijk om samen te kiezen welke coaching vorm nodig is;
>groepscoaching met leeftijdsgenoten en individuele coaching door de kindercoach tijdens groepsactivteiten
>Of individuele coaching traject met mij als kindercoach via Methode Stap Vooruit.
>Teenz Coaching
> Gezinscoaching via methode Stap Vooruit.
Teenz coaching
Vanaf 13 jaar bevinden kinderen zich tussen kind en volwassen zijn in en veranderd hun lichaam en gedachten.
Het kan heel lastig zijn om je balans te vinden en helaas is praten met je ouders niet meer zo vanzelf sprekend.
Als ouder is deze periode ook lastig omdat je niet meer 100 procent aanwezig bent tijdens de gehele dagbesteding en terwijl het kind verwacht steeds meer vrijheid te krijgen is dit loslaten niet zo vanzelfsprekend.
Het karakter en de daden van het kind kan ook zorgen dat loslaten en meer zelfstandigheid hebben niet vanzelfsprekend is in de ontwikkeling van het kind.
Binnen onze aanbod teenz coaching gaan wij op zoek naar de gulden middenweg samen met u en kind. Waar is er ruimte voor meer zelfstandigheid en wat is de balans tussen verantwoordelijkheden hebben en plezier behouden in elkaars omgang.
Gezinscoaching
Wanneer het binnen het gezin moeizaam gaat om welke redenen dan ook, is het soms lastig om objectief te kunnen kijken naar elkaars rol binnen de dagelijkse omgang.
Bij gescheiden of nieuw samengestelde gezinnen is het vertrouwen aangetast of gewoonweg nog niet volledig gegroeid om moeilijke gesprekken aan te gaan en kan het voor ouders lastig zijn om een eenlijnige opvoedstijl en/of afspraken rondom de kinderen te maken.
In onze aanbod binnen gezinscoaching geven we ieder lid van het gezin de kans om hun zegje te doen en werken naar meer duidelijkheid en kaders waarin iedereen zich weer fijn kan voelen.